Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da Mucizevi Operasyonla Hayata Tutunan Bebek Sağlığına Kavuştu

Kütahya’da yaşanan olağanüstü bir operasyonla hayata tutunan bebek, tıp dünyasında önemli bir yer edindi.

Mustafa ve Fatma Kara çifti, Kütahya Şehir Hastanesi’ne erkek bebekleri için başvurdu. Acil bir şekilde gerçekleştirilen sezaryen ile dünyaya gelen bebekte boynunda bir tümör tespit edildi.

Doğum sonrasında yoğun bakıma alınan bebeğe, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Hüseyin İlhan, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Aydın ve diğer uzman doktorlar tarafından bir hafta sonra başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi. Ameliyatla, bebeğin boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümör başarıyla alındı.

‘Tıp Dünyasında Bir İlk’

Operasyonun detaylarını paylaşan Prof. Dr. Tayfun Aydın, bebeğin durumu hakkında bilgi verdi. 34 haftalık olarak dünyaya gelen ve 3 kilo 700 gram ağırlığındaki bebeğin doğum sırasında hava yollarının tıkalı olduğunu belirten Aydın, “Bebek, normal şartlarda hayatta kalma olasılığı çok düşüktü. Ancak kordonun yeterli uzunluğu sayesinde hava yolu güvenliği sağlandı. Bir hafta sonra gerçekleştirilen ameliyatla, bebeğin boynundaki 445 gram ağırlığındaki tümör başarılı bir şekilde çıkarıldı. Bebek, operasyon sonrasında rahat nefes almaya başladı. Bu başarı, dünyada yedinci vaka olarak tıp literatürüne geçecek nitelikte” açıklamasını yaptı.

Bebeğe “Mehmet Eymen” adının verildiğini belirten anne Fatma Kara, zorlu bir süreçten geçtiklerini ve tümörün alınmasının ardından büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, “Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Related Posts

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Kadınların bedenleriyle barışması ve sağlık problemleri konusunda cesur adımlar atması gerektiğini vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, doğum sonrası yaşanan değişimlerin utanılacak bir şey olmadığını belirterek, kadınları destekleyici bir ortamda bu konuları konuşmaya çağırıyor.

Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan, sigara kullanmayan ve düzenli spor yapan 19 yaşındaki Arın Kıraç, bir sabah göğsündeki şiddetli ağrıyla uyanınca kalp krizi geçirdiğini sandı. Ölüm korkusuyla hastaneye kaldırılan genç adama, yapılan tetkiklerin ardından ‘kalp gribi’ teşhisi konuldu. İlk kez adını duyduğu bu hastalıkla yaşadığı o korku dolu anları ve yaşadıklarını, SEN ANLAT okuyucuları için anlattı.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya çıkarmayın

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir