Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Kalp Gribi Vakasıyla Uyanan Arın Kıraç’ın Hikayesi

Betül Topaklı / Milliyet.com.tr – Arın Kıraç, 2006 yılında hayata gözlerini açtı. Ailesi tarafından desteklenen genç bir sporcu olan Arın, sigara kullanmayan ve sağlıklı bir yaşam sürdüren bir üniversite öğrencisiydi. Ancak bir sabah, yaşadığı yoğun göğüs ağrısıyla hayatı altüst oldu.

Arın, yaşadığı korku dolu anları şu şekilde anlatıyor: “Uyandığımda ansızın göğsümde şiddetli bir ağrı hissettim. Ağrı bir türlü geçmeyince ölmekle yüz yüze olduğumu düşündüm. Ailemi uyandırıp hemen hastaneye gitmemiz gerekti. Yapılan tetkikler sonucunda kalp gribi teşhisi konuldu.”

‘Kalp Gribi’ Nedir?

Arın, bu hastalığı duyunca oldukça şaşırdı. Hastalığı atlattıktan sonra dinlenen genç sporcu, egzersizlere ara verip sağlıklı beslenmeye yönelerek ve istirahat ederek tamamen iyileşti. Ancak, çevresindekilere “kalp gribi” olduğunu söylediğinde büyük bir şaşkınlıkla karşılaştı.

Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

Prof. Dr. Adnan Kaya, solunum yolu enfeksiyonlarının ardından kalp gribi riskinin arttığını belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre, miyokardit yılda 100 bin kişiden birini etkileyebilmektedir. Özellikle genç erkeklerde görülen bu hastalığın belirtileri arasında göğüs ağrısı, halsizlik ve çarpıntı yer almaktadır.

Sağlıklı Yaşam Önerileri

Prof. Dr. Adnan Kaya, kalp gribi vakalarında istirahat ve destek tedavisinin önemine vurgu yapıyor. Özellikle viral enfeksiyonlardan korunmanın ve genel sağlık önlemlerinin alınmasının bu hastalıktan korunmada kritik olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Tıp tarihine geçecek operasyon: 3 kilo bebekten yarım kilo tümor çıktı

Kütahya’da 3 kilo 700 gram ağırlığında dünyaya gelen Mehmet Eymen bebeğin boynundan ameliyatla 445 gram tümör çıkarıldı.

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Kadınlar bedenleriyle barışmalı! ‘Doğum sonrası deformasyonlar kader değil’

Kadınların bedenleriyle barışması ve sağlık problemleri konusunda cesur adımlar atması gerektiğini vurgulayan Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Bekir Şen, doğum sonrası yaşanan değişimlerin utanılacak bir şey olmadığını belirterek, kadınları destekleyici bir ortamda bu konuları konuşmaya çağırıyor.

Her 3 çocuktan biri alerjik! Sabahları bu saatlerde dışarıya çıkarmayın

Burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı… İlkbaharın gelmesiyle birlikte canlanan doğa hepimizi mutlu ediyor, ancak bir de polenler olmasa. Çocuk Alerjisi Uzmanı Prof. Dr. Feyzullah Çetinkaya, çocuklarda bahar alerjisine karşı 7 etkili önlemi anlattı.

Emekli veterinerlerin maaş mağduriyeti: ‘Üvey evlat muamelesi gördük’

Emekli veterinerler mağduriyetlerini Ankara Ulus’tan dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir