World Energy Outlook Forum ODTÜ’de Gerçekleşti

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi’nin (TESPAM) Düzenlediği Dünya Enerji Görünümü Forumu ODTÜ’de Gerçekleşti

Bu yıl ikinci kez düzenlenen World Energy Outlook Forum, Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi (TESPAM) tarafından ODTÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Forum kapsamında, TESPAM’ın her 5 yılda bir ulusal ve uluslararası kamuoyuyla paylaştığı uzun vadeli enerji projeksiyonlarını içeren “TESPAM World Energy Outlook 2100” ve “TESPAM Türkiye Energy Outlook 2123” başlıklı raporlar tanıtıldı.

TESPAM Başkanı Oğuzhan Akyener, forumun açılış konuşmasında raporların uzun soluklu, veri odaklı çalışmaların ürünü olduğunu belirterek, yapay zeka destekli çok sayıda veri tabanının eş zamanlı analiz edildiğini ve ekonometrik kombinasyonların titizlikle incelendiğini söyledi. Akyener, küresel enerji görünümü raporlarının 5 yılda bir güncellendiğini vurgulayarak, “2020’de paylaştığımız küresel enerji görünümü raporu, Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) da dahil olmak üzere pek çok kuruluşun tahminlerinden daha isabetli oldu. Son 5 yılda projeksiyonlarımızı büyük ölçüde korumamız, analizlerimizin tutarlılığını ortaya koyuyor” dedi.

“TESPAM World Energy Outlook 2100” raporunun, küresel enerji eğilimlerine ilişkin uzun vadeli, kapsamlı bir projeksiyon sunduğunu anlatan Akyener, raporda enerji tüketimi, elektrik talebi, sosyo-ekonomik dinamikler, karbon emisyonları ve dışa bağımlılık gibi kilit alanlara odaklandığı bilgisini paylaştı. TESPAM Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Çevik ise, uzun vadeli projeksiyonlarda çok sayıda değişkenin dikkate alınması gerektiğine işaret ederek, Türkiye’nin enerji geleceğine ilişkin senaryolar sunan “TESPAM Türkiye Energy Outlook 2123” raporunun bu açıdan kritik bir kaynak olduğunun altını çizdi.

Forum, raporların detaylı sunumlarıyla sona erdi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Duygu Alhan – Ekonomi

Related Posts

Bir uzay aracına artarda iki yıldırım çarparsa ne olur? İşte Apollo 12’nin hikayesi!

1969’da Ay’a inen ikinci insanlı görev olan Apollo 12, tarihe kalkış sırasında art arda iki yıldırım çarpması olayına maruz kalmasıyla geçti. Peki ama bu kadar kötü başlayan bir yolculuk, nasıl oldu da kazasız belasız tamamlanabildi?

Otomotivde yeni dönem! Yollara çıkacağı tarih belli oldu

Otomotiv sektöründe devrim yaratacak adım BMW’den geldi. BMV, hidrojen yakıtlı ilk SUV modeli için harekete geçti.

Epic Games’te 17 Temmuz’a kadar ücretsiz olacak iki oyun açıklandı

Epic Games’te 17 Temmuz’a kadar iki oyun ücretsiz olarak sunuluyor.

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Xiaomi ucuz ev üretti, 11 bin TL’lik fiyatı ile yoğun talep görüyor

Proje kapsamında toplam 2.658 adet daire yer alıyor. Göz kapaştıcı bir tasarıma sahip olan dairelerin her biri 29 metrekare büyüklüğünde, eşyalı olarak ve aylık 280 dolarlık (yaklaşık 11 bin TL) kirayla çalışanların kullanımına sunuldu. Dairelerde …

Bilim adamlarından büyük başarı: Deniz örümceğinin şifresi çözüldü

Deniz örümcekleri, örümcek ve akreplerle aynı aileden gelen, ancak onlardan oldukça farklı görünen deniz canlıları. Pycnogonum litorale türü üzerinde çalışan Viyana Üniversitesi ile Wisconsin-Madison Üniversitesi araştırmacıları, bu canlıların gen …

vozol center