1915 Çanakkale Köprüsü’yle 25 milyar lira cepte kaldı

1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu Çanakkale Boğazı’nda Kesintisiz Ulaşım Sunuyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son üç yıldır Çanakkale Boğazı’nda kesintisiz karayolu ulaşımı sağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü ve 101 kilometrelik Malkara-Çanakkale Otoyolu hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Cumhuriyet’in 100. yılına atıfta bulunarak dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, Türkiye’nin en önemli ulaşım projelerinden biri olduğunu vurguladı.

Dünyanın En Uzun Orta Açıklıklı Asma Köprüsü

Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün toplam uzunluğunun 3 bin 563 metre olduğunu belirterek, yaklaşım viyadükleriyle birlikte geçiş uzunluğunun 4 bin 608 metreye ulaştığını ifade etti. Köprünün Çanakkale Zaferi’ne ithafen inşa edilen 318 metre yüksekliğindeki çelik kuleleri ve Seyit Onbaşı’nın anısını yaşatan 16 metrelik top mermisi figürleriyle toplamda 334 metreye ulaştığını söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün dünyanın en uzun orta açıklıklı ikiz tabliyeli asma köprüsü olduğunu belirten Uraloğlu, projenin ulusal kalkınma hamlesinin önemli bir ayağı olduğunu ifade etti.

Boğaz Geçişi 6 Dakikaya İndi

Uraloğlu, Marmara Otoyol Ringini tamamlayan Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu’nun en önemli geçiş noktası olan 1915 Çanakkale Köprüsü sayesinde Çanakkale Boğazı’nda kesintisiz karayolu bağlantısı sağlandığını belirtti. Boğaz geçiş süresinin 6 dakikaya düştüğünü ifade eden Uraloğlu, köprünün ve Malkara-Çanakkale Otoyolu’nun akıllı ulaşım sistemleriyle donatıldığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu, projede kullanılan 225 bin 250 metre uzunluğundaki fiber optik iletişim altyapısı, olay algılama kamera sistemleri, meteoroloji ölçüm istasyonları ve acil çağrı sistemleriyle köprünün ve otoyolun en ileri teknolojiyle donatıldığını söyledi.

Yıllık 25,3 Milyar Lira Tasarruf Sağlıyor

Bakan Uraloğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nün son 3 yılda yaklaşık 7 milyon araca hizmet verdiğini belirterek, projenin yıllık 24 milyar lira zamandan ve 1,3 milyar lira akaryakıttan olmak üzere toplamda yılda 25,3 milyar lira tasarruf sağladığını vurguladı. Ayrıca, çevreye zararlı karbon salınımını 81 bin ton azalttıklarını da aktardı.

KAYNAK: HABER7

Related Posts

Tezgahlarda balık çeşitliliği sürüyor

Trabzon’da çeşitliliğin bol olduğu balıkçı tezgahlarında en fazla mezgit ve istavrit rağbet görüyor.

Çin-Suudi enerji ortaklığı ABD’yi zorluyor: Trump’ın ziyareti öncesi dengeler sarsılıyor

Çin ve Suudi Arabistan arasında derinleşen enerji işbirliği, küresel güç dengelerini sarsabilecek bir dönüm noktasına evriliyor. Trump’ın Orta Doğu ziyareti öncesinde açıklanan dev rafineri ortaklığı, Washington’un bölgedeki liderliğini riske sokarken, petrol ticaretinde dolara alternatif arayışları hız kazanıyor.

Çin’de tüketici ve üretici fiyatlarında deflasyon sürüyor

Çin’de tüketici fiyatlarındaki durgunluk ve üretici fiyatlarındaki süregelen düşüş, nisan ayında da devam etti.

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.