Sanayi üretimi yıllık yüzde 1,5 arttı

SANAYİ ÜRETİMİ KASIM AYINDA %15 ARTTI

Ankara (İGFA) – Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayına ait Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2024 yılı Kasım ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yıla göre %6,6 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi %1,2 artış gösterdi. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise %11,1 arttı.

SANAYİ ÜRETİMİ AYLIK %2,9 ARTTI

2024 yılı Kasım ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre %2,8 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi %3,0 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi %2,0 artış kaydetti.

Related Posts

Beyoğlu’nun simgesi tarihi lokanta zor günler yaşıyor

Beyoğlu’nda geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini sunan esnaf lokantası Tarihi Şahin Lokantası, mali darboğaz nedeniyle konkordato başvurusunda bulundu.

6 aylık enflasyon farkı netleşti: Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

6 aylık enflasyon farkı netleşti: Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

ABDli Bloomberg’den TCMB iddiası

ABD merkezli Bloomberg News’in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) verilen kredilere yönelik aylık büyüme limitlerini artırmayı gündemine aldı. Söz konusu adım, finansman …

İngiltere imalat sektöründe üretim ve istihdamda azalış sürüyor

İngiltere imalat sanayi sektöründe üretim, yeni siparişler ve istihdamın azalmaya devam ettiği ancak bu daralmanın daha yavaş gerçekleştiği bildirildi.

2025 MTV son gün ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

MTV ödemeleri devam ediyor. 2025 Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, 2025 MTV son gün ne zaman? Motorlu Taşıtlar Vergisi 2. taksit ödemeleri nasıl yapılır?

Dev bankadan Euro açıklaması: Yükseliş rotası değişebilir!

Euro, son dönemdeki yükselişiyle dikkat çekerken analistler paritenin kritik bir direnç noktasında olduğunu vurguluyor. Euro’nun yönü, doların seyrine ve jeopolitik gelişmelere bağlı olarak şekillenebilir.

vozol center