Resimlerdeki Mekanları İçinde Gezebileceğiniz 3D Modellere Dönüştüren Yapay Zeka Aracı Duyuruldu [Video]

Yapay Zekâ Teknolojisi ile 2 Boyutlu Fotoğraflardan 3 Boyutlu Ortamlar Oluşturabilen World Labs!

Yapay zekâ teknolojileri her geçen gün hayatımızı daha fazla etkiliyor. Bu etkileşimler arasına şimdi de World Labs adlı yapay zekâ şirketinin devrim niteliğindeki yeni özelliği katıldı.

Bu yeni özellik sayesinde, basitçe ifade etmek gerekirse 2 boyutlu fotoğraflardan 3 boyutlu ortamlar yaratmak mümkün hale geldi. Yani bir görseldeki mekânı artık gerçek hayatta olduğu gibi 3 boyutlu olarak görebileceksiniz.

Görselleri Artık 3 Boyutlu Hale Dönüştürmek

World Labs’in bu yenilikçi özelliği için ihtiyacınız olan tek şey bir referans 2 boyutlu fotoğraf. Kısa bir süre içinde, bu fotoğrafı çok detaylı bir 3 boyutlu ortama dönüştürebileceksiniz. Böylece ünlü ressamların eserlerinden kendi günlük yaşamınıza kadar birçok görseli 3 boyutlu ve gerçekçi bir şekilde deneyimleyebileceksiniz.

Şirket, yeni özellikleriyle mevcut video ve görsel oluşturma araçlarının karşılaştığı zorluklardan kaçınmaya çalıştığını belirtiyor. Yapılan incelemelere göre, bazı küçük sorunlar olmasına rağmen genel olarak oldukça başarılı sonuçlar elde edildiği görülüyor. Ayrıca istenirse 3D versiyonlara efektler de eklenebiliyor.

Bu tür bir aracın, özellikle video oyunu ve simülatör oluşturma gibi alanlarda büyük etkiler yaratabileceği düşünülüyor. Ayrıca animasyon stüdyolarının sahneler oluşturmak için bu tür araçlardan faydalanabileceği belirtiliyor.

World Labs’in yeni özelliği henüz genel kullanıma sunulmamış olsa da, şirketin buradan erişebileceğiniz resmi internet sitesinden demo sürümüne ulaşabilirsiniz.

Related Posts

Xiaomi ucuz ev üretti, 11 bin TL’lik fiyatı ile yoğun talep görüyor

Proje kapsamında toplam 2.658 adet daire yer alıyor. Göz kapaştıcı bir tasarıma sahip olan dairelerin her biri 29 metrekare büyüklüğünde, eşyalı olarak ve aylık 280 dolarlık (yaklaşık 11 bin TL) kirayla çalışanların kullanımına sunuldu. Dairelerde …

Bilim adamlarından büyük başarı: Deniz örümceğinin şifresi çözüldü

Deniz örümcekleri, örümcek ve akreplerle aynı aileden gelen, ancak onlardan oldukça farklı görünen deniz canlıları. Pycnogonum litorale türü üzerinde çalışan Viyana Üniversitesi ile Wisconsin-Madison Üniversitesi araştırmacıları, bu canlıların gen …

Susuzluğa karşı bir umut daha

Bilim insanları, dünyanın en acil sorunlarından biri olan temiz içme suyuna erişim için güç kaynağına ihtiyaç duymadan, havadaki nemden su toplayabilen özel bir atmosferik su hasadı cihazı geliştirdi. MIT Laboratuvarı’ndan mühendis Chang Liu’nun …

Steam, oyun içindeki verileri gösteren izleyicisini kullanıma açtı

Oyun performansını izlemeyi sağlayan yeni sistem CPU/GPU/RAM kullanımlarını gösterecek. FPS değerleri de grafik olarak görülecek.

Trump’ın gurur projesinde şaibe: Amerikan malı mı değil mi?

Trump Organization’ın Trump Mobile adlı telefon markası hakkında dedikodular bitmek bilmiyor. Telefonun ABD’de üretildiğini açıklyan şirket, internet sitesinden cihazın “ABD’de üretildiğine” dair tüm ifadeleri kaldırdı.

Canlı mı cansız mı? Virüs gibi yaşayan hücre!

Kanada’daki Dalhousie Üniversitesi’nden bilim insanları, minicik bir planktonun içinde şimdiye dek görülmemiş düzeyde metabolik olarak bağımlı bir hücre keşfetti. Sukunaarchaeum mirabile olarak adlandırılan bu yeni canlı, yaşam ile cansızlık arasındaki çizgiyi yeniden tartışmaya açıyor.

vozol center